Hoe lang gaat een videokaart mee?

Home ┬╗ Hoe lang gaat een videokaart mee?

Er bestaat geen enkel antwoord, omdat dit afhankelijk is van meerdere variabelen. Sommige GPU’s zullen anderen overleven wanneer ze goed worden verzorgd en niet overwerkt; Andere factoren die bijdragen zijn onder meer componentkwaliteit, effici├źntie van het thermische managementsysteem en de prestaties van de ventilator – degenen die hun GPU in goede staat houden, ervaren het meestal in ieder geval enkele jaren!

GPU’s kunnen om een aantal redenen breken en schijnbaar geen waarneembare reden. Hoewel kwaliteitscontrole in de loop van de tijd sterk is verbeterd, is het nog steeds mogelijk dat een GPU plotseling faalt zonder waarschuwingssignalen – meestal veroorzaakt door een onverwacht defecte component zoals condensator of soldeerdefect op PCB; Fans zelf kunnen ook breken vanwege oververhitting of slijtage na verloop van tijd.

GPU’s kunnen sneller verslijten als ze worden onderworpen aan constante spanning, zoals gaming of crypto -mining waar ze 24/7 lopen en extreme temperaturen ervaren (80 tot 110 graden). Hoewel GPU’s zijn ontworpen om dergelijke temperaturen gedurende korte periodes te verwerken (maximaal een of twee dagen), zal overmatige blootstelling uiteindelijk de prestaties verminderen.

Fans op GPU’s zijn ontworpen om je kaart koel te houden door de warmte ervan weg te verdrijven; Als die fans versleten raken of niet meer correct werken, kunnen ze echter niet langer voldoende hitte verspreiden, wat leidt tot oververhitting op je kaart en mogelijk leiden tot de ondergang als gevolg van schade die intern wordt aangericht door oververhitting te raken. Oververhitting kan leiden tot de dood omdat het interne componenten schaadt.

Geluk is vaak de hoofdschuldige achter GPU-dood. Hoewel dit oneerlijk lijkt, gebeurt er soms pech, zelfs met zorgvuldig uitgecheckte GPU’s – soms vindt een onjuiste batch zijn weg door en veroorzaakt problemen met prestaties of functionaliteit.

Naarmate de technologie zich ontwikkelt, zullen GPU’s onvermijdelijk met elk voorbijgaand jaar verouderd raken. Daarom is het van cruciaal belang dat u uw GPU minstens om de paar jaar (zo niet eerder) upgradet om bij te blijven met computergrafische technologie en over het algemeen een plezierige computergrafische ervaring te hebben.

Onderhoud is de sleutel tot het verlengen van GPU -levensduur en levensduur. De juiste luchtstroom moet worden gewaarborgd, de thermische pasta moet regelmatig worden vernieuwd en elke stofopbouw wordt regelmatig van de oppervlakken verwijderd. Het opnemen van extra fans die hete lucht wegduwen en terwijl ze frisse lucht doorgeven, zal zijn levensduur en levensduur verder verlengen. Deze eenvoudige stappen zullen zijn leven en een lange levensduur dramatisch vergroten.