Populaire beauty tips

Home » Populaire beauty tips

Als je alles onder de knie wilt krijgen, van het perfectioneren van je cat eye flick tot het corrigeren van make-up fouten, dan is er online een overvloed aan schoonheidsadvies waar je iets aan kunt hebben. Maar met zoveel verkeerde informatie die er te vinden is, is het essentieel dat je feiten van fictie scheidt als je op basis daarvan beslissingen neemt. Populaire beauty hacks kunnen niet alleen nutteloos zijn, maar ook potentieel gevaarlijk. Neem bijvoorbeeld de Benadryl uitdaging (het nemen van hoge doses antihistamine om hallucinaties op te wekken) en de Everclear test (het drinken van shotjes alcohol met een hoog bewijsgehalte). Veel van dit soort hacks komen van influencers of het internet in het algemeen, zonder medische ondersteuning; toch blijven velen experimenteren met DIY beauty tips zonder eerst deskundigen of artsen te raadplegen.

Eén keer per week scrubben met een milde maar korrelige scrub is de nieuwste virale beautytip geworden en wordt alom geprezen. Exfoliëren helpt bij het verwijderen van dode huidcellen die poriën verstoppen en leiden tot puistjes; daarnaast voorkomt het dat haren teruggroeien in je huid en ingegroeide haren veroorzaken – waardoor je huid er stralend en fris uitziet!

Je huid dagelijks eenvoudig en effectief hydrateren is een andere gemakkelijke en effectieve beautytip. Een droge huid kan je er moe en futloos uit laten zien; gebruik daarom een geschikte vochtinbrengende crème die bij je huidtype past en breng deze consequent aan voor de beste resultaten.

Het gebruik van schoonheidsmiddelen zoals een gezichtsroller of masker kan je teint ook helpen om jeugdig en fris te blijven. Door de bloedstroom naar het gezicht te verhogen, zorgen deze beauty tools voor een stralende teint. Zorg er ook voor dat je regelmatig reinigt met milde reinigingsmiddelen; te veel gebruiken kan de natuurlijke beschermende lipidenbarrière van de huid aantasten, waardoor de huid vatbaarder wordt voor schade dan zou moeten.

One Direction zanger Niall Horan liet onlangs op TikTok zijn 22-stappen schoonheidsroutine zien aan zijn meer dan vijf miljoen volgers – hij liet ze precies zien hoe hij zijn huid, nagels en haar verzorgt om er op zijn best uit te zien!

Hij deelt een aantal van zijn favoriete beautyproducten en geeft inzicht in zijn beste schoonheidsgeheimen in de loop der tijd, zoals het ’s avonds aanbrengen van antitranspirant als je zweet – dat werkt beter!

Was en ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag om te voorkomen dat puistjes en verstopte poriën op je huid zich ophopen, want dit kan schadelijk zijn. Vooral meerdere keren per dag wassen is essentieel.

Hij raadt aan om een setting spray te gebruiken om de levensduur van je make-up te verlengen. Een paar keer sprayen voorkomt dat je make-up uitloopt of vervaagt en zorgt er ook voor dat het de hele dag blijft zitten.