Planten voor de slaapkamer

Home » Planten voor de slaapkamer

Planten voor in de slaapkamer bieden meer dan alleen esthetische voordelen: ze zuiveren de lucht door verontreinigende stoffen te filteren en zuurstof te leveren – essentiële elementen voor een goede nachtrust. Bovendien verbeteren planten de stemming, verlagen ze stressniveaus en bevorderen ze zelfzorg!

Niet alle planten hebben dezelfde slaapbevorderende en luchtzuiverende krachten, dus het is cruciaal dat je de juiste plant voor jou en je omgeving kiest.

Hier is onze ultieme lijst van planten die je moet toevoegen aan je slaapruimte:
SlangenplantEen slangenplant kan een uitstekende aanvulling zijn op elke slaapkamer. Ze staat erom bekend dat ze verontreinigingen uit de lucht filtert en ’s nachts zuurstof produceert terwijl ze het immuunsysteem versterkt – waardoor deze kamerplant ideaal is voor iedereen met allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen.

Dracaena Fragrans Een van de populairdere feng shuiplanten voor in de slaapkamer. Dracaena Fragrans is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij weinig licht – perfect voor slaapkamers zonder veel ramen en zware gordijnen, want de levendige stekelige bladeren trekken vlinders en bijen aan en vormen zo een prachtig middelpunt in elke kamer.

Vredeslelies
Deze prachtige bloeiende planten zijn niet alleen mooi, maar het is ook bewezen dat ze mensen helpen om ’s nachts sneller en beter te slapen. Studies hebben aangetoond dat bij het inademen van de geur kalmerende hormonen vrijkomen die het zenuwstelsel kalmeren en de slaap bevorderen – vandaar dat deze plant vaak voorkomt in essentiële oliën of rustgevende theemengsels. Vredeslelies zijn een geweldige aanvulling op nachtkastjes of hangende potten zoals Kokedama displays voor een opvallende visuele presentatie!

Chinese Wintergroen
De Chinese wintergroen is een populaire kamerplant en een van de beste keuze slaapkamerplanten, omdat deze plant overdag grote hoeveelheden zuurstof afgeeft en ’s nachts giftige stoffen uit de lucht verwijdert. Bovendien gedijt deze gemakkelijk te onderhouden kamerplant onder verschillende lichtomstandigheden.

Ficus Lyrata
Een treurvijg (Ficus Lyrata), ook wel bekend als treurvijg, is een uitstekende toevoeging aan elke slaapkamer als langzaam groeiende boom met tropische charme. Hij heeft lange, slanke bladeren in groene en paarse tinten die deze tropische boom zijn aparte tropische uitstraling geven. Zet deze ficus op zijn eigen bijzettafeltje of in potten zodat hij naadloos past in elke denkbare kamer qua grootte of stijl.

Orchideeën zijn een andere fantastische slaapkamerplant omdat ze een kalmerend hormoon afgeven dat helpt bij het in slaap vallen en blijven gedurende de nacht. Verder biedt deze plant veel voordelen voor de gezondheid, zoals het verlichten van stress en angst en het verhogen van de concentratie. Bovendien zijn de felgekleurde bloemen visueel interessant als ze in bloei staan!

Van Engelse klimopplanten is bekend dat ze luchtzuiverende hormonen produceren en dat ze mensen met ademhalingsproblemen zoals astma of bronchitis kunnen helpen om makkelijker te ademen. Engelse klimop is gemakkelijk te verzorgen bij weinig licht en kan zelfs op je nachtkastje of in een kokedama worden gezet.