Leuke uitstapjes in Drenthe

Home » Leuke uitstapjes in Drenthe

Drenthe is een populaire bestemming onder outdoor-avonturiers die graag wandelen, fietsen, kamperen en het uitgestrekte natuurlandschap van de regio ontdekken. Daarnaast hebben Nieuw-Dordrecht en Assen veel historische bezienswaardigheden en musea die de moeite waard zijn in Drenthe.

Drenthe (Nederlands voor “Drente”) ligt in de noordoostelijke hoek van Nederland in de buurt van Duitsland en biedt een overvloed aan landschappen, variërend van duinen en bossen, brede rivieren en heidevelden – en niet te vergeten de mysterieuze megalithische grafmonumenten die bekend staan als Hunebedden en dateren uit de prehistorie.

Amsterdam mag dan de belangrijkste toeristische trekpleister van Nederland zijn, er zijn nog veel meer fantastische steden te ontdekken, zoals Groningen, Delft en Giethoorn (bekend als het Venetië van het Noorden). Daarnaast zijn er kleine dorpjes verspreid over elke provincie die een rustig toevluchtsoord bieden weg van de drukte, evenals een aantal UNESCO Werelderfgoedlocaties en historische gebouwen die wachten om ontdekt te worden.

Drenthe is een ideale manier om de zomerhitte te ontvluchten en tegelijkertijd te genieten van alle natuur die deze provincie te bieden heeft. Drenthe is al lang populair als ontsnappingsbestemming onder Nederlandse inwoners die tijdens de hete maanden verlichting zoeken zonder ver naar het zuiden van Europa te reizen.

Assen ligt in het hart van Drenthe en biedt veel te zien en te doen. Het Drents Museum toont archeologische vondsten uit Drenthe en handelsvoorwerpen uit de Gouden Eeuw; daarnaast zijn er speciale tentoonstellingen zoals “Koloniën van Weldadigheid”.

Als je er op uit wilt en het platteland wilt ontdekken, zijn fietsroutes een ideale manier. Van dorp naar dorp in de provincie Drenthe is fietsen een gemakkelijke en leuke manier om de adembenemende landschappen te bekijken. Nachtwandelingen in het Dwingelderveld laten wandelaars de bijzondere nachtelijke omgeving ervaren terwijl ze over paden lopen die zijn afgesloten voor auto’s – een uitzonderlijke manier om te zien hoe mooi de provincie Drenthe echt kan zijn!

Een van de leukste dingen om te doen in de regio is een bezoek aan Orvelte Museumdorp. Op deze tijdloze plek lijkt de tijd te hebben stilgestaan; je kunt er wandelen tussen kleine huisjes en ervaren hoe het leven was in de jaren 1800 in deze regio. Daarnaast is Orvelte ook een ideale plek om stroopwafels te proberen en te genieten van lokaal bier uit de brouwerij!

Bezoek Borger Forest voor een fantastische dagtocht! Deze adembenemend mooie omgeving biedt bezoekers volop de gelegenheid om te wandelen of te hiken door de weelderige bossen op verschillende paden; op de top van de Poolshoogte wacht je een adembenemend uitzicht en in de restaurants kun je heerlijk eten in een prachtig landschap.